Bagagetips voor… Wat je meeneemt

Voorbereiden en meenemen Voorbereiden en meenemen in Laos

Wat neem je mee als je een langere tijd op reis gaat? De belangrijkste regel is ook meteen de moeilijkste: Neem niet te veel mee! Als je langer op reis bent zul je merken dat je helemaal niet zoveel nodig hebt. Mocht je toch iets missen dan is vrijwel alles in het buitenland te koop. Realiseer je goed dat je alles wat je meeneemt moet meesjouwen.

Wat onmisbaar is:

-          EHBO kitje. Ook hier geldt dat je niet te veel mee moet nemen. Eén of twee soorten pleisters zijn echt voldoende (ook deze zijn overal te koop). Bovendien: de meeste ongelukken zullen onderweg gebeuren en je hebt dan weinig aan je uitgebreide pakket dat nog in je backpack in je hotelkamer ligt.

-          Kleding. Uiteraard. Maar, neem niet te dure kleding mee. Kleding raakt makkelijk kwijt bij de wasserette, verkleurt makkelijk (wederom door de wasserette, maar ook door de zon). Daarnaast gaat kleding sneller kapot en krijg je sneller vlekken in je kleding omdat je op reis anders leeft.

Probeer praktisch te denken als het om kleding gaat. Zo is witte kleding niet handig omdat vlekken op wit veel meer opvallen en is een spijkerbroek niet aan te raden, omdat deze warm is, zwaar is en het lang duurt voor hij weer droog is.

Natuurlijk is je kledingkeuze afhankelijk van de landen waar je naartoe gaat. Als je vooral naar warme landen gaat is één warm vest voldoende voor tijdens koude avonden en in het openbaar vervoer als de airco op standje vrieskist staat.

-          Leesvoer. Kies voor dwarsliggers, omdat deze vrijwel geen gewicht hebben. Reis je samen met iemand? Kies dan boeken uit die jullie allebei leuk vinden zodat je elkaars boeken kunt lezen. Verder zijn boeken overal te koop. Als je liever Nederlands leest dan zijn er in hostels of boekwinkels vaak mogelijkheden om je boek te ruilen.

-          Toiletspullen. Ook hiervoor geldt dat de meeste spullen vrijwel overal te koop zijn. Vraag jezelf af of je het echt nodig hebt. Parfum is bijvoorbeeld in warme landen niet altijd aan te raden, omdat hier muggen op af kunnen komen.

Wat handig is:

-          Ziplockzakjes (voor lunchpakketjes, voor kleine spulletjes, zoals je Nederlandse simkaart als je buitenlandse simkaart in je telefoon zit, etc.)

-          Wasknijpers (voor… de was!, voor het afsluiten van je zak chips, etc.)

-          Een klein flesje handwasmiddel. Ook als je je kleding naar een wasserette brengt, is het handig om snel kleine vlekken uit je kleding te kunnen verwijderen.

Wat handig kan zijn (maar ook onhandig):

-          Laptop of notebook

Voordelen:

·         Tijdens het wachten op je vliegtuig of tijdens een lange treinreis kan je verveling tegengaan door een film, serie of cabaret te kijken.

·         In veel hostels en restaurants is er gratis wifi. Als je een laptop hebt kan je dus gratis internetten, terwijl je voor internetcafés geld moet betalen.

·         Je kunt je (online) dagboek bijhouden op je laptop.

·         Je kunt je foto’s en video’s opslaan op je laptop.

Nadelen:

·         Als er gratis wifi op je hotelkamer is, ga je misschien meer tijd aan internetten besteden dan je van plan was.

·         Je moet extra gewicht meesjouwen.

·         Je loopt het risico op diefstal.

 

Website: http://martijnenlisette.reismee.nl/


Laos reisblogs

Er zijn nog geen reistips

Er zijn nog geen fotoseries