Bagagetips voor… Je backpack

Voorbereiden en meenemen Voorbereiden en meenemen in Laos

1.       Let er bij de aanschaf van een backpack op dat hij comfortabel zit. Neem de tijd om alle verstelbare riempjes op jouw maat te zetten. Zelfs als je van plan bent om niet te veel met je backpack te gaan sjouwen heb je hier veel voordelen van.

2.       Kies een backpack met een grote rits die over de gehele lengte in één keer open kan, zodat je (net als bij een koffer) meteen bij het openen een goed overzicht hebt en makkelijk bij je spullen kan.

3.       Kies een backback waar je je dagrugzak aan vast kan ritsen. Zo heb je altijd beide handen vrij en kun je comfortabeler van het busstation naar je slaapplaats lopen.

4.       Kies een backpack met veel verschillende vakjes, zodat je backpack overzichtelijk blijft en je snel bij je toilettas, EHBO spullen en ondergoed kan.

5.       Gebruik (stevige) plastic tassen om extra vakjes in je backpack te creëren. Deze plastic tassen gebruik je om je vuile was in te doen, maar ook om te voorkomen dat het zand van je wandelschoenen op je schone kleren belandt.

6.       Koop een flightbag/raincover voor over je backpack, ideaal voor:

a.       In de regen.

b.      Op een boot waar geen afgesloten bagageruimte is.

c.       Tijdens vliegvervoer. Je backpack heeft namelijk ‘losse onderdelen’, zoals riempjes en touwtjes. Het komt regelmatig voor dat tassen achterblijven/kwijtraken op de transportband van het vliegveld. Met een beschermhoes verklein je de kans dat dit met jouw tas gebeurt.

d.      De terugreis naar Nederland. Souvernirs of goedkope kleding die je op het laatste moment koopt en die niet meer in je backpack passen, kan je nog in je flightbagdoen. Zo voorkom je dat je extra moet betalen voor het inchecken van een extra tas (let natuurlijk wel op de maximale hoeveelheid gewicht die je mag meenemen).

7.       Pak de zwaarste spullen onderin je backpack, zodat het zwaarste gewicht op je heupen rust.

8.       Ben je een vrouw en reis je samen met een man? Zeg herhaaldelijk dat je het heel mannelijk vindt als hij je backpack draagt. Benoem vooral hoe goed zijn spieren dan uitkomen. Succes gegarandeerd en nooit meer sjouwen :)!

Website: http://martijnenlisette.reismee.nl/


Laos reisblogs

Er zijn nog geen reistips

Er zijn nog geen fotoseries