Vier reden om naar Bali te gaan

Bezienswaardigheden Bezienswaardigheden in Indonesië

Zodra je een reis naar Bali gaat plannen, zul je al snel merken dat je door de bomen het
bos niet meer ziet. In reisgidsen en op het internet vind je tientallen tempels, toeristische
badplaatsen, massagesalons en kookcursussen die je kunt volgen. Hoewel het eiland relatief klein is, kun je weken doorbrengen op de vele bijzondere plekjes. Wij hebben vier van onze hoogtepunten op een rijtje gezet, belevenissen die je volgens ons niet mag missen wanneer je dit Indonesische eiland bezoekt.

# Zoef dwars door de rijstvelden

Met uitzicht op palmboomvalleien en frisgroene rijstvelden, vinden wij Ubud in de binnenlanden van Bali een ideale plek om een rondreis te beginnen. Vanaf de luchthaven is het nog geen half uur rijden, terwijl kleurrijke tempels en spelende aapjes langs de kant van de weg aan je voorbijschieten. Eenmaal aangekomen in Ubud komen de Aziatische geuren uit keukens restaurants je tegemoet. Wij doken de eerste avond een sfeervol restaurantje in en genoten van heerlijke kip met kokos geserveerd op bananenblad. Smullen! Verken de volgende dag de omgeving op de fiets en zoef via kronkelige paden dwars door de rijstvelden. Kleine boerendorpjes doemen op, schone was hangt aan de lijnen te wapperen en kinderen rennen je lachend tegemoet. De vriendelijkheid van de lokale bevolking is hartverwarmend, wij voelden ons er gelijk welkom en thuis.

# Laat je betoveren in een waterpaleis

Midden tussen de rijstvelden in het oosten van Bali vind je het mystieke waterpaleis van
Tirtagangga. De Indonesische koning en zijn familie kwamen hier vaak om te rusten en te
ontspannen. Bijzonder: je kunt hier slapen in een bungalow in de paleistuinen van de oude
heersers en ’s morgens een duik in het reinigende water van dit paleis nemen. Wij deden
dat ’s ochtends vroeg. De stilte om ons heen was overweldigend, we hadden echt even het
idee helemaal alleen op deze plek te zijn. In combinatie met de sprookjesachtige omgeving is er geen beter begin van de dag mogelijk.

# Spiritualiteit in Sidemen

Op Bali ligt in de groene vallei van Sidemen een plek waar je een zorgeloze zenbeleving kunt ervaren. Sidemen is een slaperig dorp in het binnenland, waar de rokende Agungvulkaan aan de horizon pronkt. Veel reizigers komen hier alleen om deze vulkaan te trotseren, maar dit is ook dé plek om tijdens je reis rust te vinden. Volg midden in de rijstvelden een yogales en geef je over aan de magie van Bali. Lukt het jou om je ademhaling te controleren terwijl je een lotuspositie aanneemt? Hier kun je het beste uit jezelf halen, maar ook uit de omgeving van Sidemen.

# Ontspannen in Sanur

Aan het eind van je rondreis is het tijd om je te laten verwennen. Bezoek in kustplaats Sanur een van de professionele spa’s, waar je gehuld in een gekleurde kimono geniet van
een ontspannende voet-, nek- of rugmassage. Onder het genot van aroma’s, kruiden en
ontspannende muziek komen je lichaam en geest helemaal tot rust.

Bovenstaande hoogtepunten zijn samengesteld door de reisspecialisten van Indonesië
online, onderdeel van Riksja Travel. De reisspecialisten kennen het land goed en adviseren je graag uit eigen ervaring. Stel met bouwstenen jouw eigen Bali reis samen.Indonesië reisblogs

Er zijn nog geen reistips

Er zijn nog geen fotoseries