Wat ben ik dagelijks kwijt in China?

Budget & geldzaken Budget & geldzaken in China

Valuta en wisselkoers

In China betaal je met de Chinese Yuan, ook wel renminbi genoemd; 1 euro is op dit moment ongeveer 7,5 Yuan. De Hongkong dollar heeft ongeveer een gelijke waarde als de Yuan. Je kunt bij aankomst op de luchthaven pinnen dus hoeft van tevoren geen geld om te wisselen. Vergeet niet je bankpas uit te breiden naar ‘wereld’. Check vlak voor vertrek de meest actuele wisselkoers via http://www.oanda.com/currency/converter/.

Gemiddelde kosten per dag

Je kunt de reis zo duur maken als je zelf wilt. Als je uitgaat van gemiddeld € 25 per persoon per dag voor maaltijden, fooien en entreegelden kom je een heel eind. De prijzen in bijvoorbeeld Hongkong liggen wel wat hoger, daar kom je in de buurt van Westerse prijzen. Overige uitgaven, zoals excursies en souvenirs, zitten nog niet in de prijs inbegrepen.

Kosten voor overnachten en activiteiten

Voor een tweepersoonskamer moet je tussen de € 40 en € 60 per nacht rekenen. Goedkope guesthouses zijn eenvoudig, maar schoon. En nog redelijk sfeervol ook. Kies je voor wat meer luxe, bijvoorbeeld in Hongkong, dan kun je rekenen op een groot hotel met zwembad op het dak. Het kost je wat meer maar het uitzicht maakt een hoop goed.

De kosten voor een activiteit verschillen heel erg per type activiteit. Als je in de buurt van de karstbergen bent is een kayak tour langs de bergen een must. Zo’n kayaktour kost €52,- p.p.. Maar er zijn ook goedkopere activiteiten. Voor €12,- p.p. heb je al een bijzondere middag samen met de inwoners van Hongkong in het park terwijl jullie zij aan zij staan te vliegeren. Welkom in het lokale leven van Hongkong.

Het is aan te raden om sommige dingen, zoals overnachtingen, op voorhand te regelen. Ook sommige activiteiten zijn goed op voorhand te boeken. Dit scheelt je ter plekke een hoop tijd en zo weet je precies wat je kwijt bent. Dat maakt het weer makkelijker om je budget voor op reis te bepalen.

Bij http://www.smartchina.nl/ boek je al voor €54,- p.p.p.d. een rondreis door China. Met overnachtingen op centraal gelegen, gezellige, plekken inclusief vervoer en een activiteit op bijna elke plek waar je slaapt. De overige dagen vul je zelf in dus zo houd je je vrijheid tijdens de reis. De reisspecialisten van Smart China delen graag hun reiservaring en helpen je je budget zo in te zetten dat je niks mist en alles maximaal beleeft.China reisblogs