Reisgids Bangladesh


De rivier Padma is zowel een zegen als een vloek voor Bangladesh. De grond langs de rivier is extreem vruchtbaar, maar als Padma buiten haar oevers treedt zijn de gevolgen niet te overzien. Ook andere natuurrampen weten het land helaas goed te vinden. In 2007 nog trok een cycloon over Bangladesh die veel schade aanrichtte. Gelukkig is er ook genoeg positiefs te vertellen over dit in Zuid-Azië gelegen land. Je vindt hier bijvoorbeeld het langste natuurlijke strand ter wereld en een keur aan archeologische vindplaatsen.

De Boeddhistische Mainimati Ruïnes bijvoorbeeld, waar je tientallen vervallen gebouwen vindt en ook een museum met diverse andere Boeddhistische voorwerpen. Meer intact is het Samapuri Vihara klooster, één van de grootste Boeddhistische kloosters ter wereld. Natuurliefhebbers zitten goed in Sundarbans Nationaal Park met zijn krokodillen en Bengaalse Tijgers. Het toerisme in Bangladesh is nog niet echt tot bloei gekomen. Dat heeft nadelen, maar betekent ook dat het een écht avontuurlijke bestemming is waar je zelf je eigen pad kunt kiezen.

Laatste reistips Bangladesh

Dag voor vertrek

Voorbereiden en meenemen Voorbereiden en meenemen in Bangladesh Bangladesh

Tip: vertrek op maandag!!! Zorg dat je zaterdag ingepakt bent. Neem zondag werkelijk een rustdag. Zo vertrek je ontspannen en gezegend.


medicijntasje van Antoni voor Bangladesh

Gezondheid & veiligheid Gezondheid & veiligheid in Bangladesh Bangladesh

tips: problemen met ingewanden horen erbij, zal de medicijnen nog even noteren. malariatabletten neusspray voor in het vliegtuig, als je verkouden ben tijdens de vlucht, neusspray houdt de...


Meer reistips Bangladesh

meer Bangladesh tips


Bangladesh landinformatie

Vlag: Vlag Bangladesh
Hoofdstad: Dhaka
Aantal inwoners: 144319628
Oppervlakte: 144000.0 km2

Bangladesh grenst aan:
India, Myanmar

Bangladesh reisblogs