Durban, uShaka Marine World

Bezienswaardigheden Bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

Mocht je tijdens je verblijf in Zuid-Afrika in Durban komen, dan is een bezoekje aan uShaka Marine World zeker de moeite waard. uShaka bestaat eigenlijk uit 2 delen: Sea World en Wet 'n Wild.

Wet 'n Wild is een soort waterpretpark voor het hele gezin, te vergelijken met het Nederlandse Duinrel. Dit gedeelte hebben wij niet bezocht, dus hier kunnen we dan ook niets over zeggen.

Sea World is een prachtig aquarium / dolfinarium. Er zijn onder andere shows te zien met dolfijnen en zeeleeuwen, en er is een pinguinkolonie. In een oud scheepswrak is een prachtig aquarium gebouwd met daarin alle vissen die in en rond Zuid-Afrika te zien zijn. Van haaien, roggen en schildpaddenn tot kleine tropische rif vissen. Tegen betaling is het ook mogelijk een duik te maken in het Open Ocean bassin in dit aquarium. Dit hebben we ook gedaan. Voor 350 ZAR (ongeveer 35 euro) kan je een half uur duiken tussen de roggen, barracuda's, trevallys en andere tropische vissen in een zeer grote tank met een diepte van ongeveer 6 meter. In het wrakje op de bodem bevind zich een grote murene. Wij vonden een duik zeker de mooite waard. Steven heeft gedoken met een divemaster, en Laurie heeft alles gefilmd van achter het glas binnen in het aquarium. Ook is het mogelijk te snorkelen tegen betaling in enkele tanks en kan je in een glazen koker afdalen in een tank met haaien.

uShaka Marine World is gelegen in het centrum van Durban, direct aan de Indische Ocean. Toegangsprijzen: Sea World = 90 ZAR. Wet 'n Wild = 90 ZAR. Combinatieticket = 120 ZAR.

Website: http://www.ushakamarineworld.co.za


Zuid-Afrika reisblogs