Reisgids Tanzania


Op zoek naar schitterende Afrikaanse flora en fauna in een relatief stabiel land? Dan ben je op zoek naar Tanzania. Dit prachtige land is goed voorbereid op de vele reizigers die er jaarlijks komen, maar het toerisme voelt er niet massaal aan. Op de bijbehorende eilandjes kun je heerlijk bruin bakken en de meest uiteenlopende watersporten beoefenen, maar de meeste mensen komen voor de schitterende natuur op het vasteland. De Ngorongoro-krater bijvoorbeeld is de grootste ingestorte vulkaan ter wereld. In het Nationaal Park op deze plek vind je ongeveer 30.000 dieren, waaronder leeuwen, olifanten en neushoorns. Op de beroemde Serengeti kun je elk jaar in oktober de migratie van meer dan 1,5 miljoen dieren aanschouwen, die vluchten voor de droogte.

De uitgedoofde vulkaan Kilimanjaro is met 5895 meter de hoogste berg van Afrika. Ondanks de indrukwekkende afmetingen is het ook voor de gemiddele toerist met een béétje conditie mogelijk om de Kilimanjaro te beklimmen. Er zijn diverse hikeroutes naar de top, die je in een dag of 5 af kunt leggen.

Laatste reistips Tanzania

Goedkoop trekken

Outdoor, sport & avontuur Outdoor, sport & avontuur in Tanzania Tanzania

Probeer een trek (bijv. Kili of Mt. Meru) via een gelicenseerde gids te doen, en niet via een een tour operator. Dit scheelt je (veel) geld omdat er simpelweg een partij minder is die je betaald...


Visa

Budget & geldzaken Budget & geldzaken in Tanzania Tanzania

In Kigoma kan je geen geld afhalen met Mastercard, enkel met een visa-kaart!


Meer reistips Tanzania

meer Tanzania tips


Tanzania landinformatie

Vlag: Vlag Tanzania
Hoofdstad: Dar es Salaam
Aantal inwoners: 36766356
Oppervlakte: 945087.0 km2

Tanzania grenst aan:
Burundi, Congo, Democratische Republiek, Kenia, Malawi, Mozambique, Rwanda, Oeganda, Zambia

Tanzania reisblogs