Bijzonder overnachten in Namibië

Hotels & hostels Hotels & hostels in Namibië

Rotswoestijn, eindeloze zandduinen en een uitgestrekte savanne. Welkom in Namibië. Geniet van de zonsondergang bij de rode duinen van de Sossusvlei, leer de kliktaal van de
Bosjesmannen en speur naar de Big Five in de bush. In Namibië vind je veel sfeervolle accommodaties die passen bij de locatie. Overnacht in een gezellig guesthouse, kruip tegen elkaar bij het knapperende kampvuur voor je tent en slaap in een lodge in de middle of nowhere in de woestijn. We hebben onze favoriete plekjes voor je op een rij gezet.

Duintop op!

Onderweg naar de Sossusvlei verandert het landschap langzaam. Vanaf een kale vlakte doemen plots oranje woestijnduinen op aan de horizon. Tussen de immense duinen liggen witte kalkvlaktes met hier en daar een verdwaalde vetplant. Je kunt hier overnachten in een kleinschalige lodge. Sta de volgende morgen vroeg op, want tijdens de zonsopkomst is de Sossusvlei op zijn mooist. Terwijl de woestijn langzaam in een dieprode gloed kleurt, zie je de zon opkomen. Heb je voldoende tijd? Blijf dan nog een nachtje extra zodat je mee kunt op en Afrikaanse sundowner waarbij je met een glas wijn in de hand achterover leunt en je de zon achter de duinen ziet verdwijnen.

Slapen bij de Bosjesmannen

Op ongeveer drie uur rijden van Etosha wonen de Bosjesmannen. Overnacht bij deze eeuwenoude bevolkingsgroep en leer meer over de stamtradities. Communiceren is wat lastig, de trotse jagers uit het grashuttendorp beheersen alleen de kliktaal. Maar, onze ervaring is dat je met handen en voeten al een heel eind komt. Je slaapt in een knusse lodge die van alle comfort is voorzien. Geniet ’s avonds onder de heldere sterrenhemel van een versbereide maaltijd uit de achtertuin. Een goed moment om de kliktaal te oefenen!

Kamperen in de delta

De grootste binnenlandse delta ter wereld is de Okavango delta. Het uitgestrekte moeras vormt een enorm web van kleine en grote waterwegen. Dobber in een boomstamboot langs het riet en houd je camera in de aanslag. Links en rechts zie je kwakende kikkers, giraffes, nijlpaarden en olifanten. Houd je van avontuur? Overnacht dan op een onbewoond eiland midden in de delta. Het kamp wordt opgeslagen aan de oever van de rivier waar de gids op een houtvuur het diner bereidt. Door het felle licht van de heldere maan waan je je echt in een sprookje. Zodra je in bed ligt, hoor je in de verte nijlpaarden knorren en val je in een diepe slaap.

Wil jij ook op een van deze bijzondere plekken overnachten? Met de bouwstenen van Namibië online, onderdeel van Riksja Travel, stel je zelf je eigen reis samen. Onderweg slaap je op unieke overnachtingsplekken. Karakteristiek en kleinschalig, ver weg bij de massa. De reisspecialisten hebben zelf door het land gereisd en adviseren je graag uit eigen ervaring.Namibië reisblogs