Reisgids Malawi


Als je Malawi opzoekt in de atlas, zie je direct de grootste attractie van het land: het enorme Malawimeer. Een groot deel van de bevolking leeft van de visvangst, waardoor je in deze regio gemakkelijk in contact komt met de inwoners van Malawi, die zeer bedreven zijn in typisch Afrikaanse zang en dans. Bovendien is het zeer heldere water prima geschikt om in te snorkelen of duiken. Met een bootje kun je ook één van de onbewoonde eilandjes bezoeken.

Aan de zuidkant van het meer vind je het Nationaal Park Liwonde. Je mag hier alleen met een auto in, maar dat doet niks af aan het prachtige landschap, waarin nijlpaarden en krokodillen leven. Wie een actief uitstapje zoekt, kan terecht in Nyika. Dit nationale park leent zich uitstekend voor een goede hike of tocht per mountainbike. Onderweg kom je antilopes, zebra's en wel 400 verschillende vogelsoorten tegen.

Laatste reistips Malawi

Joys Place Mzuzu

Hotels & hostels Hotels & hostels in Malawi Malawi

Lodge in Mzuzu, rustig. Helaas slecht wifi. De eenpersoonskamers (met dubbelbed) vind ik duur (10.000 kwacha p/d), de dorm is ok (4.000 kwacha p/d). 's Nachts is het slaapgedeelte met hangsloten...


The Greenshop en the Greencafé Mzuzu

Eten & drinken Eten & drinken in Malawi Malawi

Het is niet alleen een 'groentewinkel' maar zoveel meer. Je kunt er inmiddels heerlijke cappuccino drinken, een overheerlijke verse plak cake erbij nemen, maar ook verse fruitdrinks bestellen. Het...


Big Blue (lodge) Nkhatabay

Hotels & hostels Hotels & hostels in Malawi Malawi

Lodge, prima prijs, prachtige ligging aan Lake Malawi. Kleine huisjes aan het strand. Wel flinke afdaling (en dus ook weer omhoog), maar men is zeer bereid bagage te tillen.


Meer reistips Malawi

 Malawi 20 jan. 2015 Mabuya Camp Lilongwe
 Malawi 20 jan. 2015 Kaya Papaya Nkhatabay

meer Malawi tips


Malawi landinformatie

Vlag: Vlag Malawi
Hoofdstad: Lilongwe
Aantal inwoners: 12158924
Oppervlakte: 118480.0 km2

Malawi grenst aan:
Mozambique, Tanzania, Zambia

Malawi reisblogs