Waarom Back2Basics

Strand & relaxen Strand & relaxen in Kenia

Waarom

Je komt gezondern en met volle batterijen terug

Zand
Het zand is spierwit en grofkorrelig. Ideaal om te wandelen, joggen, yoga- oefeningen te doen zonder mat,  en slenterend schelpen te zoeken.

Lucht
De constante oceaanbries komt van duizenden kilometers over de Indische Oceaan en is daardoor veel minder vervuild dan onze Europese smoglucht. Er is nooit smogof fijn stof -alarm !

Water
De Indische Oceaan loopt van Afrika tot Australië en een stuk van Indonesië.
Het water van de Indische Oceaan is zuiver en herbergt prachtige koraal riffen. Het oceaan water heeft een zalige temperatuur (+- 20°/28°  C)
en verse,, gezonde vis :direct vers op je bord. Je kan ook heerlijk Ebberen.

Steun
De ouders van 16kinderen werken mee aan deze reis. Door met ons mee te reizen steunt u dus 12 kinderen en hun ouders. De openbare scholen in Kenya hebben soms tot 500 kinderen in 1 klas.  U reist dus niet alleen voor uw eigen plezier, maar steunt 2 families ! We kunnen desgewenst de school bezoeken. Dat is een leuke tocht landinwaarts, achterop een brommer, waar geen enkele andere toerist komt. Je krijgt dan een Afrikaanse Lunch aangeboden.  Konjora

Vermijd massa toerisme :)

Er is helaas veel massa toerisme aan de kustlijn. De kust is 500 km lang. Van Tanzania tot Somalië.

Tijdens het seizoen komen er op de luchthaven van Mombasa alleen al 120.000 toeristen aan met chartervluchten uit heel Europa. Deze toeristen worden in grote bussen, die door de hotels gehuurd worden, naar hun hotel gebracht, waar ze meestal niet meer uitkomen tijdens hun verblijf. Ze krijgen daar naar gelang hun ‘status' een plastic gekleurd armbandje waardoor het hotel personeel weet of ze Half Pension, Vol Pension of All inclusive hebben.

Er worden activiteiten georganiseerd, zoals Aqua gym en Volleybal wedstrijden. Dit heeft tot gevolg dat de rustzoekende toerist geen rust krijgt, want de hele dag is er luide muziek en word je aangesproken om toch aub. mee te doen.

Tijdens de ‘'voedertijd'' rent iedereen naar het buffet, waar er min of meer westers eten klaarligt. Men eet zichzelf schandalig vol en laat heel veel eten op de borden achter , in een land waar veel mensen hun buik niet dagelijks kunnen vullen.

's Avonds op tijd gaan slapen om tot rust te komen is er ook niet bij. De evening party's gaan door tot laat in de nacht en als ze officieel gestopt zijn gaan er altijd nog mensen doordrinken en/of met veel lawaai en slaande deuren brallend in de gangen lopen.

Als je dan denkt op het strand rust te vinden .... mis, zodra je voet op het strand zet word je belaagt door minstens 10, soms meer ‘beachboys' die je van alles porberen te verkopen. Van houten souvenirs tot safari's en van schoenen tot shampoo.

Al deze ellende voorkom je door in een privé  villa te logeren op een gebied van 8000 m².  R U S TKenia reisblogs