Reisgids Guinea


Nadat Guinee in 1958 onafhankelijk werd van Frankrijk, bleef het politiek gezien lange tijd een rommeltje in het land. Pas de laatste jaren gaat het iets beter en wordt Guinee langzaam bereikbaar voor de buitenwereld. Maar verwacht niet dat men voorbereid is op toerisme. Als je het land wilt bezoeken zul je zelf veel moeten regelen. Dat is de moeite waard, want je moet goed zoeken om in Afrika mooiere en vooral ongereptere natuur tegen te komen dan in Guinee. Hier vind je niet alleen regenwouden, maar ook één van de laatste droge tropische bossen op aarde. Hikers vinden een paradijs in Fouta Djalon, een adembenemend en relatief koel plateau vol schitterende watervallen.

In de hoofdstad Conakry vind je het Nationaal Museum, waar je veel gebruiksvoorwerpen uit Guinee's verleden kunt bekijken. Vanuit Conakry ben je bovendien zo op de eilandengroep die voor de kust ligt. Dit zijn echte tropische paradijsjes met witte zandstranden. Op één van de eilanden kun je bovendien de reuzeschildpad in het wild zien.

Laatste reistips Guinea

Hygiëne

Voorbereiden en meenemen Voorbereiden en meenemen in Guinea Guinea

Om in Guinee een redelijke persoonlijke hygiëne te waarborgen zijn een pak vochtige washandjes, dito toiletpapier, citroendoekjes en handgel zeer aan te raden! 


Meer reistips Guinea

meer Guinea tips


Guinea landinformatie

Vlag: Vlag Guinea
Hoofdstad: Conakry
Aantal inwoners: 9467866
Oppervlakte: 245857.0 km2

Guinea grenst aan:
Ivoorkust, Guinee-Bissau, Liberia, Mali, Sierra Leone, Senegal

Guinea reisblogs