Reisgids Ghana


Vergeleken met andere Afrikaanse landen heeft Ghana weinig grote natuurlijke trekpleisters, maar de lange kust maakt dat deels goed. In badplaatsen als Busua en Dixcove vind je luxe hotels waar je ongegeneerd de westerse toerist uit kunt hangen, maar je komt ook historische schatten tegen, zoals Cape Coast Castle. Hier werden Afrikaanse slaven vastgehouden voor ze als werkpaarden naar westerse landen werden gescheept. In het noorden van Ghana vind je de mooiste natuur van het land. En hoewel het landschap op zich dus niet uitermate spectaculair is, kom je in het Nationaal Park Mole wel veel wilde dieren tegen, zoals nijlpaarden en olifanten.

De hoofdstad Accra is een waar cultureel centrum met musea, een kunstacademie en bibliotheek. Hoewel het land momenteel snel moderniseert, is een groot deel van de bevolking nog steeds werkzaam in de cacaoindustrie. Dus denk even aan Ghana, de volgende keer dat je een reep chocolade opentrekt.

Laatste reistips Ghana

Reistip voor in Ghana

Bellen & internet Bellen & internet in Ghana Ghana

Mocht je in Ghana aan de zuidkust zitten en een onwijs goed en leuk hotel zoeken. Stop dan met zoeken want Anomabo beach resort is dé plek waar je moet zijn! Ook al ziet het er op de...


Toiletbezoek

Voorbereiden en meenemen Voorbereiden en meenemen in Ghana Ghana

Neem ten aller tijden weg gooi toiletbrillen mee! Nu denk je nog: dat heb ik echt niet nodig..... Maar als je eenmaal op een toilet in Ghana hebt gezeten wil je niets anders;) 


Akuma Village/Rising Phoenix

Hotels & hostels Hotels & hostels in Ghana Ghana

wij zijn 6 weken rond dit hotel geweest en hebben er 3 nachten geslapen, een beetje alternatief.. maar het is er heerlijk en gezond en rustgevend!! en het is niet duur


Meer reistips Ghana

 Ghana 24 jan. 2010 16 februari 2010 - Kennismaken met Ghana?
 Ghana 20 sep. 2009 Ervaar Ghana!

meer Ghana tips


Ghana landinformatie

Vlag: Vlag Ghana
Hoofdstad: Accra
Aantal inwoners: 21029853
Oppervlakte: 239460.0 km2

Ghana grenst aan:
Burkina Faso, Ivoorkust, Togo

Ghana reisblogs

Er zijn nog geen reistips

Er zijn nog geen fotoseries