Kartong, Stala Adventures

Hotels & hostels Hotels & hostels in Gambia

Het resort van Stala-Adventures wordt gerund door de lokale bevolking uit Kartong. De hutten zijn gelegen in een natuurgebied tussen de mangrove, op nog geen 10 meter van de rivier en op 5 minuten lopen van de Atlantische Oceaan. Denk niet aan een luxe resort, alles is vrij primitief en stromend water en electriciteit kunnen wel eens uitvallen. Ben je echter een natuurliefhebber en hou je ervan om echt in de middle of nowhere tussen de lokale bevolking te verblijven, dan is dit echt een aanrader.

Op het resort zijn diverse excursies te boeken. Vissers, vogel liefhebbers, wandelaars en mensen die aan rust en ontspanning toe zijn zullen hier echt genieten. De rivier en oceaan zitten vol vis, waaronder diverse soorten roggen en barracuda's. Overal zie je de meest kleurrijke vogels in verschillende formaten. Tijdens een wandeling in het aan de overkant van de rivier gelegen Senagal is de kans groot om apen tegen te komen.

Wij zijn hier nu twee keer geweest en willen ooit nog een keer terug. Hou je van luxe, ga dan niet hier naar toe maar blij in de buurt van Banjul. Ben je echter niet vies van een simpel onderkomen en weinig comfort, dan moet je echt hier naar toe. Wakker worden aan de rivier tussen de vogels en prachtige natuur. Meer uitgebreide informatie en foto's zijn te vinden op de site van Stala Adventures.

Website: http://www.stala-adventures.nl/


Gambia reisblogs