Reisgids Gambia


Het merkwaardig gevormde Gambia is weinig meer dan een streep op de kaart, maar heeft toch een heel divers scala aan activiteiten op het toeristische programma staan. Veel Europeanen die de eigen zee wel hebben gezien, komen naar dit land. Je vindt er een 80 kilometer lange kust waarlangs grote resorts en pittoreske vissersdorpjes elkaar afwisselen. Eenmaal uitgerust trek je verder het land in, waar je diverse natuurgebieden tegenkomt. Gambia staat bekend om de enorme vogelpopulatie en liefhebbers kunnen zich dan ook laven aan de meest exotische soorten. In het Kiang Nationaal Park vind je naast vogels ook hyena's en krokodillen in een zeer afwisselend landschap. In het River Gambia-park kom je daarnaast ook de laatste in het wild levende Chimpansees van Gambia tegen.

Gambia heeft een lange geschiedenis van slavenhandel en sporen daarvan zijn overal zichtbaar. Op James Island bijvoorbeeld, waar je een fort kunt bezoeken dat op de Werelderfgoedlijst staat. Het gebouw speelde een belangrijke rol tijdens de kolonisatie van Gambia door onder andere de Britten.

Laatste reistips Gambia

Kartong, Stala Adventures

Hotels & hostels Hotels & hostels in Gambia Gambia

Het resort van Stala-Adventures wordt gerund door de lokale bevolking uit Kartong. De hutten zijn gelegen in een natuurgebied tussen de mangrove, op nog geen 10 meter van de rivier en op 5 minuten...


Meer reistips Gambia

meer Gambia tips


Gambia landinformatie

Vlag: Vlag Gambia
Hoofdstad: Banjul
Aantal inwoners: 1593256
Oppervlakte: 11300.0 km2

Gambia grenst aan:
Senegal

Gambia reisblogs

Er zijn nog geen reistips

Er zijn nog geen fotoseries