Wenen verkozen tot de meest leefbare stad van de wereld

Gezondheid & veiligheid Gezondheid & veiligheid in Oostenrijk

Volgens Mercer Consulting's jaarlijkse onderzoek naar de meeste leefbare steden, is Wenen als beste uit de bus gekomen voor het jaar 2011. De beste plek voor Amerika is bijvoorbeeld Honolulu. Praten we over wereldsteden zoals Tokyo, Barcelona of Parijs dan zou je niet een twee drie zeggen dat Zurich tot dat rijtje behorrt. Toch hebben de bollebozen van Mercer hetweer bepaalt dat de stad met de beste leefomstandigheid weer dit jaar Zurich hebben gekozen.

Het meten van leefbaarheid
De deskundigen hebben elke stad op een aantal factoren beoordeeld. Deze zijn: kosten leven onderhoud, aanwezige voorzieningen en kwaliteit van huisvesting en lucht kwaliteit. De enquêtes werden afgenomen in ruim 200 steden wereldwijd. Op alle punten heeft Wenen in het rapport hoge ogen gegooid. Opvallend is dat veel Amerikaanse steden zoals san fransico, Boston en Chicago door Geneve , Vancouver en Auckland zich voorbij laten gaan. De top tien lijst wordt voornamelijk aangevoerd met steden die in Duitsland of in Zwitserland zitten. Amsterdam valt dan net buiten de boot met plaats 12.

Echter, betekent het overigens niet dat er veel te beleven als het gaat om leefkwaliteit. Het hebben van een hoge leefkwaliteit van een stad of dorp betekent niet automatisch dat de stad saaier is. Mercer doet elk jaar onderzoek naar de leefkwaliteit en standaard van grote wereldsteden.

Top vijf volgens Mercer:

1.Wenen (Oostenrijk)
2.Zurich (Zwitserland)
3.Auckland (Nieuw-Zeeland)
4.Munchen (Duitsland)
5. Dusseldorf (Duitsland)Oostenrijk reisblogs