Fietseiland

Vervoer & transport Vervoer & transport in Griekenland

Het eiland is vrij vlak en staat bekend als fietseiland. Je kan er ook overal fietsen huren evenals quads, scooters en auto's. Het is zeker aan te raden om prijzen goed te vergelijken want de touroperators zijn niet altijd de goedkoopste. Vooral excursies kan je beter zelf ter plaatse boeken via de vele boekingskantoortjes of aan de haven bij de schepen zelf. Vergelijk vooral de verschillende tarieven die gehanteerd worden voordat je een keuze maakt, het scheelt best veel.

Ondanks dat Kos bekend staat als fiesteiland is het fietsen niet altijd even ideaal. Vele wegen langs de kust zijn dan wel vlak maar zodra je het binnenland in gaat is het gelijk stijler. Daarbij zijn er niet veel fietspaden en het rijden op de weg is vaak druk en gevaarlijk met kinderen. De Grieken rijden behoorlijk door en de zebrapaden liggen er slechts ter decoratie. De volgeparkeerde straten maken dat fietsen soms niet prettig is als het verkeer zich langs je heen wurmt.

Fietsen met versnellingen zijn ook niet alles want tijdens het schakelen loopt de ketting er nogal makkelijk af. Een gewone fiets zonder al teveel poespas is dan toch een betere optie. De onderhoudsstaat van je fiets is redelijk te noemen. 

Het rijden in een auto is er prima te doen. Het Dikeos gebergte is op geasfalteerde wegen goed te doen en er zijn weinig haarspeldbochten. In Kefalos loopt de weg stijl omhoog en vergt een pittige motor en goed schakelwerk. Je hebt echter niet alle dagen een auto nodig want te fiets, te voet of met de boot is er ook maar genoeg te beleven. Griekenland reisblogs