De originele kant van Frankrijk verkennen

Bezienswaardigheden Bezienswaardigheden in Frankrijk

Tijdens een reis door Frankrijk kunt u zowel originele als fascinerende ontdekkingen doen. Het land zit vol met bijzondere bezienswaardigheden die u in een verrassende wereld doen belanden. Spelingen der natuur, kunstwerken van extravagante mensen, of historisch erfgoed; verrassingen te over voor de vakantieganger die even verder zoekt.

Wat Moeder Natuur betreft weten uw ogen niet wat ze zien met de vreemd gevormde dolomitische rotsen van Nîmes-le-Vieux, de kronkelende beuken van Verzy, de okerkleurige landschappen van het Provençaalse Colorado of de minerale beelden van de Gekapte Jongedames van Théus.

Enkele boeiende artiesten hebben een groot deel van hun leven gewijd aan het maken van prachtige, onwaarschijnlijke kunstwerken, zoals het ideale paleis van postbode Cheval, waaraan hij 33 jaar hard aan gewerkt heeft, het huis van duizend stukken (maison Picassiette) bestaande uit glasscherven enfaiencescherven vastgekleefd in cement, of het museum Robert Tatin, bevolkt door reuzen beelden.

De industrie heeft ook bijzondere locaties achtergelaten. De voormalige Familistère van Godin in Guise, een sociaal paleis voor de werknemers en hun gezinnen; de Koninklijke zoutmijn van Arc-et-Senans met zijn elf gebouwen in neoklassieke stijl, de talkgroeve van Trimouns en zijn maanlandschap; en niet te vergeten de scheepsvaarttunnel van Riqueval, waar door een sleeptechniek boten meer dan 5 km door een tunnel gesleept kunnen worden.

Liefhebbers van Franse steden en dorpjes kunnen zich laten verrassen door de rotswoningen van Trôo, of de naïeve beelden van Masgot. Maar we kunnen hier onmogelijk alle verbazingwekkende locaties opnoemen. Voor nog meer originele ideeën heeft u met de gids France-Voyage.com een inspiratiebron voor nog meer verbazingwekkende uitjes...Frankrijk reisblogs