Kaarten en Navigatie

Voorbereiden en meenemen Voorbereiden en meenemen in Duitsland

Ik heb twee routes gemaakt op mijn pc met Basemap en de Velomapkaart van Duitsland. Daarover zo wat meer. 

De gratis Velomapkaart heeft alle fietsroutes ingetekend en van naam voorzien. De digitale kaart van Velomap is zo groot dat hij niet volledig kan worden opgeslagen op de SDkaart  in de Edge 705. Vandaar dat ik Great Britain en de Oost-Europese landen maar heb weggelaten. De Velomap kaart mag niet groter zijn dan 4 GB. De kaart werkt goed, mits ik niet te ver uitzoom. Bij grotere gebieden heeft de Edge 705 moeite om het gebied in te lezen. 

Op het toestel heb ik een deelkaart van de City Europe Navigatie van Garmin gezet. versie 2013.11. Ook neem ik een extra SDkaart mee met daarop de volledige Garmin City Europe Navigatie.. Deze is slechts voor nood. Indien ik mijn uitgezette gpx routes inlaadt met de Garminkaart, krijg ik waarschijnlijk  hele bizarre routes. De Garminkaart geeft de fietswegen niet aan. Dit doet de gratis Velomapkaart wel!!

De Edge 705 werkt er met wat beperkingen prima mee. 

Verder heb ik een afdruk gemaakt van elke etappe. Deze is zeer grof en ongeschikt om op te fietsen. Heb daarmee toch een beeld waar ik ongeveer zit.

Van Publicpress neem ik enkele  Leporello gps precieze routekaarten mee. Deze kaarten corresponderen met mijn gpxroutes, ze zijn geplastificeerd en passen eenvoudig op mijn stuurtas.

Ik heb een route bestand uitgezet van 80 tot 100 km

Ook heb ik een routebestand uitgezet met tochten van 100 tot 120 km.

Afhankelijk hoe het de eerste 6 dagen gaat, neem ik in Sigmaringen: de Donauroute tot Regenburg, of ik fiets door tot Lindau aan de Bodensee en vervolg dan de route van de BodenSee tot de Königssee.

Tassen

Merk Ortlieb Classic: Een stuurtas, twee zijtassen en een roltas. De tassen zijn weliswaar waterdicht, maar alle spullen zitten nogmaals in plastic tassen.

Voor drie weken heb je toch wat meer kleren nodig. Toch neem ik zo weinig mogelijk mee. Indien ik niet meer te harden ben van de stank  zoek ik een wasserij op om de kleren te wassen.

Verder neem ik een tent , slaapzak, lakenzak, luchtbedje en kussen mee. Alles lichtgewicht.

Om met het thuisfront te communiceren  een noeboekje. Daarop kan ik ook mijn blogs maken. Duitsland reisblogs