Industrieel landschap in Ruhrgebied

Bezienswaardigheden Bezienswaardigheden in Duitsland

Wat is er zo aantrekkelijk aan kolen en staal? Kunnen oude industriegebieden mooi zijn? Natuurlijk. Vandaag de dag zijn de rookwolken van de schoorstenen vervlogen. Ze hebben meer monumenten dan elders in Europa achtergelaten. Schachttorens, machinehallen, cokesfabrieken en hoogovens getuigen van dit verleden. Geen enkele andere regio in Duitsland kent zoveel belangrijke getuigen uit de industriële geschiedenis als Noordrijn-Westfalen. De 'Route der industriekultur', maakt het industrieel erfgoed van het Ruhrgebied toegankelijk.

Het Ruhrgebied, voormalig centrum van de mijnindustrie, schittert tegenwoordig als dichtst bevolkt cultuurlandschap van Europa. In omgebouwde industriecomplexen hebben kunst en cultuur, recreatiesport en entertainment een nieuw thuis gevonden.

De 'route van de industriecultuur', een regionaal toeristisch project, toont het industrieel en technisch erfgoed van het Ruhr-gebied. Het routesysteem leidt op een met borden gemarkeerde, circa 400 km lange hoofdroute langs:

* de toeristisch aantrekkelijkste standplaatsen van de industriecultuur (de zgn 'ankerpunten')
* 15 uitzichtpunten (panorama van het industrielandschap)
* 13 bezienswaardige arbeiderswijken

Het Carvoyage team heeft de route geschikt gemaakt voor kampeerders. Door de route uit te stippelen inclusief camperplaatsen en campings. Kijk op www.carvoyage.nl

Website: http://www.carvoyage.nl/routes_industrieelerfgoedruhrgebied.html


Duitsland reisblogs