Wat ben ik dagelijks kwijt in Marokko?

Budget & geldzaken Budget & geldzaken in Marokko

Valuta en wisselkoers

De Marokkaanse munteenheid is de Dirham (MAD). Je kunt van tevoren al wat geld wisselen, maar dat is niet per se nodig. Bij aankomst op de luchthaven kun je geld pinnen. Zorg wel dat je voor vertrek je pas uitbreidt naar ‘wereld’. Voor de meest actuele wisselkoers check je vlak voor vertrek http://www.oanda.com/currency/converter/

Gemiddelde kosten per dag

Hoeveel geld je ter plekke uitgeeft hangt grotendeels van jezelf af. Kies je voor eenvoudig (maar heerlijk!) eten in de souks kom je voordeliger uit dan wanneer je voor elke maaltijd een restaurantje opzoekt. Reken gemiddeld op € 20 per persoon per dag voor maaltijden, fooien en entreegelden. Hier en daar heb je een taxi nodig, bijvoorbeeld van het station naar je hotel. Bespreek je van tevoren een prijs kan hier altijd nog wat van af. Of vraag of de chauffeur de meter aanzet. Wil je echt low budget reizen laat je de taxi staan en loop je.

Excursies die je ter plekke boekt en souvenirs zitten niet in dit bedrag inbegrepen.

Kosten voor overnachten en activiteiten

Reken voor een tweepersoonskamer op zo’n € 40 tot € 80 per kamer. Je verblijft dan in eenvoudige, maar schone, hotels. Voor de typisch Marokkaanse sfeer mag een riad niet ontbreken. Met een binnenplaatsje en gekleurde olielampen beleef je hier het sprookje van 1001 nachten. De kosten voor activiteiten hangen erg af van de type activiteit die je kiest. Een stadswandeling met een gids voor een halve dag kost zo’n € 15 per persoon. Een quad excursie is een stukje prijziger, zo’n € 60 per persoon. Door hier een afweging in te maken kun je de reis zo duur maken als je zelf wilt.

Het is aan te raden om de overnachtingen en sommige activiteiten op voorhand vast te leggen. Dit scheelt ter plekke tijd en zo ben je verzekerd van die leuke riad (met maar een paar kamers) of die stoere quad. Daarbij weet je dan precies wat je kwijt bent en kun je je budget voor op reis goed bepalen.

Bij www.smartmarokko.nl boek je al voor € 39 per persoon per dag een reis door Marokko waarbij je de twee must-see steden van het land bezoekt; Fes en Marrakech. Dit is inclusief overnachtingen ..  , het vervoer tussen de steden in en op beide plekken een activiteit. De overige dagen zijn open gelaten en vul je zelf in. De reisspecialisten van Smart Marokko zijn je voor geweest. Zij delen graag hun ervaring en hoe je je budget zo optimaal mogelijk inzet. Zo mis je niks en beleef je alles.Marokko reisblogs